Opleidingen

De N.T.S.B. kent een aantal opleidingen voor de ontwikkeling van de sporter, maar daarnaast ook als voorbereiding op eventueel coachschap, TC lid of jurylid.

Basis Twirl Certificaat (BTC)- Een basiscursus waar alle basistwirls (1 en 2baton) en lichaamsbewegingen (ballet) correct worden aangeleerd en worden getoetst door middel van een examen. Deze cursus bevat ongeveer 4 lesdagen en een examendag. Deze cursus is geschikt voor sporters vanaf een basis niveau.

Klein Twirl Certificaat (KTC)- Na het behalen van het Basis Twirl Certificaat kan een sporter doorstromen naar het Klein Twirl Certificaat. Het niveau van deze cursus ligt een stukje hoger op alle vlakken (1 en 2baton en lichaam). Deze cursus bevat ongeveer 4 lesdagen en een examendag. Deze cursus is geschikt voor sporters die het BTC hebben behaald en een redelijk basisniveau hebben.

Groot Twirl Certificaat (GTC)- Na het behalen van het Klein Twirl Certificaat kan een sporter doorstromen naar het Groot Twirl Certificaat. Het niveau van deze cursus ligt een stuk hoger dan voorgaande cursussen. In deze cursus wordt 1, 2 en 3baton en het lichaam behandeld. Deze cursus bevat ongeveer 4 lesdagen en een examendag. Deze cursus is geschikt voor sporters die het KTC hebben behaald en al een aantal jaar ervaring hebben.

Intermediate Twirl Certificaat (ITC)- Na het behalen van het Groot Twirl Certificaat (GTC) kan een sporter doorstromen naar het Intermediate Twirl Certificaat (ITC). Deze cursus heeft een hoog intermediate niveau. Deze cursus bevat ongeveer 2 lesdagen en een examendag.

Advanced Twirl Certificaat (ATC)- Na het behalen van het Intermediate Twirl Certificaat (ITC) kan een sporter doorstromen naar het Advanced Twirl Certificaat (ATC). De cursus is voor hoog niveau en dus ook voornamelijk geschikt voor sporters die op een hoog niveau twirlen. Deze cursus bevat ongeveer 2 lesdagen en een examendag.