Samenwerking KNMO-NTSB-NBTA voor internationale evenementen IBTF

Zoals wellicht bekend werken de twee wereldbonden WBTF en WFNBTA reeds geruime tijd samen in het belang van de twirlsport. Zij doen dit in de koepel IBTF. Het doel is om te komen tot één wereldorganisatie. In 2023 wordt er een groot IBTF evenement georganiseerd in Liverpool.

 Om ervoor te zorgen dat onze sporters deel kunnen nemen aan dit IBTF evenement is er de afgelopen maanden achter de schermen hard gewerkt aan een samenwerkingsverband tussen NBTA, NTSB en KNMO. Een belangrijke stap voor Nederland om de kennis en expertise op het gebied van Majorette en Twirlen te bundelen en internationale deelname aan IBTF evenementen te waarborgen.

 NBTA, NTSB en KNMO werken bestuurlijk samen onder een paraplu-organisatie met de naam Nederlandse Baton Twirling Federatie (NBTF). De organisaties blijven vooralsnog zelfstandig werken maar gaan op gebied van de internationale evenementen van IBTF intensief samenwerken. Internationale evenementen die plaatsvinden onder de vlag van WBTF, WFNBTA en NBTA Europe worden nog opgepakt door KNMO-NTSB cq NBTA.

 IBTF evenement 2023

In 2023 worden onder de vlag van IBTF de Nations Cup, het WK baton twirlen en het WK majorette voor groepen georganiseerd. Dit evenement wordt gehouden van 4 t/m 13 augustus 2023 in Liverpool – Engeland.

Op dit evenement worden de huidige wedstrijdonderdelen van zowel WBTF als WFNBTA ingezet. In 2024 staat het WK Freestyle en Rythmic Twirl op de kalender.

 Gezamenlijk selectie voor IBTF Nations Cup en WK Twirlen 2023

Een eerste stap in de samenwerking is één NL equipe samenstellen voor het eerste IBTF evenement in 2023. Dit is een evenement waar voor alle niveaus een competitie is. Breedtesport (Nations Cup) en topsport (WK).

Op deze site IBTF event 2023 vind je meer informatie.

 Waar kun je aan meedoen

Onderstaand tref je een overzicht aan van de onderdelen van het IBTF evenement 2023 waaraan je mee kunt doen. Voor het WK majorette geldt dat er nog een onderdeel extra is toegevoegd: Flag Baton Team (6 – 9 personen). Dit staat nog niet in het schema. Zoals je ziet mogen we veel sporters afvaardigen.

Op 11 en 14 september jl zijn er webinars georganiseerd om coaches uitleg te geven over de selectie, inschrijving, muziek etc. Kon je er niet bij zijn? Geen probleem. Alle info vind je ook hier  Presentatie webinar NBTF voor IBTF kampioenschappen sept 2022 final (1)

Wil je leerlingen inschrijven voor de selectie, doe dat dan voor 31 oktober 2022!

Een unieke kans voor MT-ers op elk niveau om Internationale ervaring op te doen en deel uit te maken van de Nederlandse equipe.

Heb je nog vragen? Mail dan naar twirling.nbtf@gmail.com